TOUR COUNTDOWN
 • 00

  Dagen

 • :
 • 00

  Uren

 • :
 • 00

  Min

 • :
 • 00

  Sec

Tourdokter

SPECIAAL VOOR DE OUDER(S) - VERZORGER(S)

Ook tijdens de tour in 2017 is de medische zorg in handen van de GGD Gelderland Midden. Artsen en/of verpleegkundigen, beter bekend als de tourdokters, houden uw kind medisch in de gaten, verzorgen de dagelijkse begeleiding en eventuele medicatie en bieden deskundige hulp bij ongelukken. De ‘tourdokter’ is te allen tijde aanwezig tijdens de Tour, ook wanneer u op bezoek bent. U kunt dus altijd gebruik maken van de Tourdokter voor overleg en dergelijke.

Informatie vooraf inwinnen
Voordat de tour begint krijgt u van de GGD Midden Gelderland een formulier, via welke u de gevraagde informatie moet verstrekken. Het informatie op het formulier is vertrouwelijk en alleen bedoeld voor het medische team. Vermeld u bepaalde gedragsproblematiek, dan moeten wij de ploegleiders daarvan wel in kennis stellen, zodat zij op de juiste wijze met uw kind kunnen omgaan. Het is zeer belangrijk dat u geen belangrijke informatie achterhoudt. Dat is niet in het belang van uw kind.

Spreekuren tijdens de Tour
Iedere dag houden de Tourdokters twee keer spreekuur. ’s Ochtends ongeveer één uur voor vertrek en ’s avonds één uur na aankomst in de sporthal. Spoedgevallen kunnen de hele dag en nacht bij ons terecht. Zeker ook tijdens het fietsen. Als het kan fietst één van de Tourdokters met de kinderen mee en kan tijdens het fietsen al hulp verleend of vragen beantwoord worden. De andere tourdokter zit in de ‘tourdoktersbus’ waar de echte pleisters geplakt worden tijdens het fietsen.

Medicijnen inleveren en ophalen
Van te voren zal de tourdokter contact opnemen met de ouders van de deelnemers die medicatie gebruiken om het een en ander af te stemmen. Met name de rol van eigen huisarts en apotheek bij de aanlevering van medicijnen zal ter sprake komen. Op de eerste dag van Ome Joop’s Tour, zit het medische team van ‘Tourdokters’ klaar om de medicijnen in ontvangst te nemen en belangrijke (aanvullende) informatie te noteren.

Wij hopen dat u uw kind met een gerust hart laat meegaan. We wensen alle jongens en meisjes een sportieve Ome Joop’s Tour toe, zonder brokken!

Groetjes, namens het hele medische team / alle tourdokters