TOUR COUNTDOWN
 • 00

  Dagen

 • :
 • 00

  Uren

 • :
 • 00

  Min

 • :
 • 00

  Sec

Tourmoeder

TOURMOEDER

Bnnen de Ome Joops Tour is tante Clara pedagogisch begeleider en tourmoeder in de volgbus. Deze bus rijdt achter de stoet fietsende kinderen aan om kinderen op te vangen. Als je band lek is dan zijn de fietsmonteurs er om je fiets te maken. Intussen blijf je even in de bus wachten tot je fiets gemaakt is. Het peloton rijdt intussen gewoon verder. Dus het is een kunst om snel in en uit de bus te stappen. Ik zorg er voor dat dit veilig gebeurt.

Ieder dag zijn we in een andere sporthal waar je je bedje opmaakt en je koffers uitpakt. Wanneer we aankomen in de sporthal help ik ploegleiders met de kinderen die even wat extra aandacht nodig hebben. 

Met je ouders heb ik contact als dit nodig is en verder ben ik de vraagbaak voor kinderen en ploegleiders. Ik help bij het oplossen van allerlei problemen, van kleine ruzietjes die opgelost moeten worden tot extra aandacht voor kinderen met heimwee, we praten daar samen over en meestal is het zo dat het dan weer opgelost is.

HEIMWEE

Meegaan met Ome Joop’s Tour is gewoon top. Allemaal vriendjes die leuke dingen doen! Toch kan het zijn dat je even zoiets hebt van was ik maar thuis. Nou dat maakt niet uit, want dat hebben wel vaker gehoord bij Ome Joop’s Tour. Sommigen noemen het heimwee of gewoon een gevoel van 'Ik mis iets.' Soms ben je dat gevoel na een tijdje weer kwijt omdat de begeleiders en je vriendjes in de tour je aan andere dingen laten denken. Als je het gevoel echt niet kwijt raakt dan neemt de begeleiding contact op met je ouders of verzorgers. Zij bepraten het dan met elkaar en ook met jou.

Wil je dan toch naar huis dan bellen we weer met je ouders of verzorgers om hen te vragen of ze je willen komen ophalen.

Aan de ouders of verzorgers hebben wij wel een verzoek om niet boos of teleurgesteld te zijn. Want het kan de beste overkomen en misschien wil je volgend jaar weer mee!

Let op: indien je, vanwege heimwee, naar huis gaat, kun je tijdens de tour niet meer terug komen in de tour.

Voor nadere info over deelname kunt u terecht bij de coördinator deelnemers: secretariaat@omejoopstour.nl  06-22485272

Luisteren en problemen oplossen met en voor kinderen is mijn werk in het dagelijks leven als orthopedagoog en gezinstherapeut. Dit jaar ga ik voor de 16de keer met de Ome Joops Tour mee en heb er weer veel zin in.