Olaf vertel eens....


Ome Joop's Tour en de Efteling hebben meer dan 40 jaar een verbintenis met elkaar gehad. Dit alles mede dankzij deze man, Olaf Vugts, oud directeur van de Efteling. Er is een boek verschenen over de loopbaan van deze man die zich van vakantiewerker bij de Efteling opwerkte tot directeur van het mooiste pretpark van Nederland. 
Boek: ‘Olaf vertel eens’
 
Op zaterdag 20 april verscheen het boek ‘Olaf vertel eens’, met daarin 25 meeslepende verhalen over de bijzondere loopbaan van Olaf Vugts. Na als vakantiewerker bij de Efteling in 1976 te zijn begonnen, werd hij uiteindelijk directeur en bleef hij 45 jaar lang aan de Efteling verbonden. Sinds 2022 werkt hij als zelfstandig adviseur imagineering, merkstrategie, storytelling en experience. Vanwege zijn expertise is hij inmiddels een veelgevraagd en gewaardeerd spreker bij bedrijven, organisaties en evenementen in binnen- en buitenland.
 
In het boek dat door zijn schoonzus Pascale is geschreven is ook het nodige opgetekend voor zijn
mooie tijd bij Avonturenpark Hellendoorn. Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour leerde hem in 1987 kennen. “Toen heb ik de directeur van het Avonturenpark gebeld met het verzoek of ik langs mocht komen met 150 fietsende kinderen uit Arnhem. Die afspraak met Olaf Vugts kwam er en we hadden meteen een klik. Ik weet nog dat hij zei: “Kom maar op als je durft met die fietsers van jou. Je bent van harte welkom en laat de kinderen vooral genieten.” Toen hij op een gegeven moment in de directie van de Efteling zat, regelde hij alles voor de kinderen en onze vrijwilligers. In de afgelopen jaren hebben honderden kinderen dierbare herinneringen overgehouden  aan de wonderen wereld van de Efteling.

Vugts beschouwt de band met Marcel en Ome Joop's Tour als een persoonlijke vriendschap. "We vormen samen een grote familie die wel en wee met elkaar deelt. Ook als het eens tegenzit in het leven”, zei hij tijdens het interview voor het boek ’70 jaar Ome Joop’s Tour.
 
Het boek ‘Olaf vertel eens’, leest lekker weg en laat zien hoe veelzijdig Olaf Vugts was en is. Over het boek zegt hij zelf: “Het is mijn verhaal, het is mijn kijk op hoe ik alles heb beleefd. Vol ‘learnings’, successen, herinneringen, uitdagingen, tegenvallers en tips. Kortom; mijn echte verhaal.“
 
Meer informatie en bestellen: https://betiquette.nl/store/
 
Afbeelding van WhatsApp op 2024 04 30 om 225342 3b4cdfa1 2

Doorzoek de site