Ome Joop’s Tour heeft in de tourkaravaan helaas niet genoeg plek voor alle kleren uit jouw klerenkast. Wij hebben wel tips voor wat echt nodig is om de zeven dagen goed en hopelijk droog door te komen. Neem het lijstje dat hieronder staat goed door met je ouders(s)/verzorger(s), dan vergeet je vast niets wat belangrijk is.
Wat neem je mee voor de donderdag en vrijdag als we gaan slapen
 
 • Lange sportbroek
 • Korte broeken voor tijdens het fietsen, geen driekwart broeken over de knie
 • Voldoende ondergoed: onderbroeken, hemdjes en sokken
 • Jas, trui en t-shirts voor de avonden in de Tour
 • Pyjama voor het slapen
 • Handdoeken en washandjes (handdoeken drogen is moeilijk, dus echt genoeg meenemen)
 • Zwemkleding en badslippers
 • Slaapzak
 
Je kleren en bedspullen doe je in een grote stevige sporttas of koffer. Zorg ervoor dat op je koffer of tas een label/etiket zit met jouw naam. Wanneer je de spullen in een plastic tas of zak stopt is de kans groot dat je dingen verliest. Plak op je koffer of tas een label/etiket met jouw naam. Je moet wel een (plastic) afvalzak meenemen voor de vuile kleding.
 

​Ome Joop’s Tour is Goed Slapen

Het is belangrijk tijdens dat je tijdens Ome Joop’s Tour ‘s nachts goed moet slapen. . Je zult zien dat je dan als een prins(es) zult slapen in de grote sporthallen. Vorige keren hebben we gemerkt dat een luchtbed niet zo’n goed idee is: ze gaan snel kapot of de dopjes raken kwijt. Zorg ook voor een slaapzak of dekbed en een kussen.
 
Stretchers en tweepersoonsbedden mogen niet mee met Ome Joop’s Tour.
 

Persoonlijke verzorging

Toilettas
Zeep - Shampoo
Tandenborstel - Tandpasta (neem van beiden 2 mee)
Kam/Borstel
 
Alle bagage gaat per ploeg in een speciale container. Een vrachtwagen brengt elke dag de spullen naar de plaats waar we slapen.


Wat mag niet mee naar Ome Joop's Tour?

Ome Joop’s Tour is een feest voor iedere deelnemer. We gaan samen met elkaar toen dagen door Nederland fietsen. Samen betekent ook dat we vooral iedereen op dezelfde manier willen benaderen. Wanneer je deelneemt, zijn er dan ook bepaalde spullen die je niet mee mag nemen.
 
 • Geld: iedereen krijgt zakgeld van Ome Joop's Tour waarmee je tijdens de tour iets leuks kan kopen
 • Zaklamp
 • Mobiele telefoon
 • Ipod/mp3-speler, I-Pad, tablet of daarmee vergelijkbaar
 • Rookwaren
 • Zak-, knipmes of een ander wapen.

Wanneer de tourleiding een van bovenstaande voorwerpen toch aantreft, dan wordt het in beslag genomen en krijg je het na afloop van de tour terug, tenminste wanneer het niet algemeen verboden is. Heb je gevaarlijke spullen bij je, dan bestaat de kans dat je tijdens de tour van verdere deelname wordt uitgesloten en naar huis wordt gestuurd.

Tip: Neem niet teveel mee en zeker geen dure of nieuwe spulletjes. Merk je kleding met je naam of een teken. Het bestuur van Ome Joop's Tour aanvaardt geen enkele verantwoording voor het wegraken of beschadigen van kledingstukken en goederen.

Let dus goed op je eigen spulletjes!
 

Gevonden voorwerpen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je iets kwijtraakt. Geen probleem. Kijk bij aankomst op de volgende locatie bij de gevonden voorwerpen die dagelijks bij het radiomeubel liggen. Alle spulletjes die in de sportzaal of rustplaats achterblijven worden meegenomen naar locatie. Aan het einde van de tour liggen alle gevonden voorwerpen uitgestald, kijk dan samen met je ouder(s)/verzorger(s) nog een keer goed er niks van jou bij ligt. Alle gevonden voorwerpen worden tot twee weken na de tour bewaard. Daarna schenken we ze aan een goed doel.

Doorzoek de site