Indrukwekkende herdenking OJT op Airborne begraafplaats


De traditionele verzameldag van de 69e editie van Ome Joop's Tour kende een bijzondere start. De ronde van 2019 staat in het teken van Market Garden, 75 jaar na de Slag om Arnhem.  Het complete peloton met 156 kinderen en circa 75 vrijwilligers fietste na de inschrijving van alle deelnemers naar de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek, waar in het kader van Herdenken, Beseffen, Beleven en Vieren een indrukkwekkende herdenkingsbijeenkomst plaatsvond in aanwezigheid van een veertigtal veteranen.
Airborne begraafplaats
De kinderen, vrijwilligers en andere belangstellenden werden in verschillende talen toegesproken door sergeant-majoor Lion van der Most, deelneemster Janea Colenbrander las een zelfgemaakt gedicht voor over vrede. De herdenkingsbijeenkomst werd muzikaal omlijst, o.a. met het spelen van The Last Post, een kranslegging, alle kinderen mochten een poppie leggen en met het lossen van witte duiven werd de ceremonie afgesloten. De deelnemers brachten aansluitend nog een bezoek aan het Airborne-museum.
 
Omroep Gelderland doet gedetailleerd verslag: https://lnkd.in/gUXjiTq. Via Bart Heere kregen wij een uitgebreide fotosessie.
 

Doorzoek de site