Ome Joop’s Tour in 2018 naar Groningen


Marcel Legerstee FC Groningen
Ome Joop’s Tour van 2018 brengt de 156 kinderen naar Groningen. De 68e editie gaat via Ulft, Deventer, Hellendoorn en Hoogeveen naar de noordelijke provincie. Het is de eerste keer dat de jeugdwielerronde Groningen als etappeplaats aandoet. Na een overnachting in sportpaleis Kardinge verplaatst de hele tourkaravaan zich naar Loon op Zand, waar een dag later De Efteling wordt bezocht. Via Oss en Rhenen zullen de kinderen op woensdag 1 augustus arriveren in Valkenhuizen.

De keuze voor Groningen is niet geheel toevallig tot stand gekomen. Marcel Legerstee: 'De doelstelling van Ome Joop’s Tour is al sinds 1950 om kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheden hebben een tiendaagse vakantie te bieden, waarin normen en waarden, respect en aandacht voor elkaar centraal staan. De doelstelling zoals deze destijds door mijn vader ‘Ome’ Joop is neergelegd staat nog steeds als een huis.
Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat in Arnhem en Groningen na de grote drie (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) de armoede het grootst is en dat er vooral veel stille armoede is. Wij hopen door de keuze voor deze route het probleem nog beter zichtbaar te maken en de jeugd een kans te bieden op een onvergetelijk evenement, waarvan ze later in hun leven nog volop profijt kunnen trekken. Mijn motto is nog steeds: “Wie investeert in de jeugd, investeert in de toekomst. Onze toekomst, de toekomst van Arnhem”. Voor Ome Joop’s Tour gaat het om DOEN, de ruim tachtig vrijwilligers, waarvan er veel al jaren meegaan, bieden daarvoor steeds weer het levende bewijs.'

Ome Joop’s Tour begint in 2018 op zondag 22 juli met de verzameldag op Papendal. Woensdag 1 augustus is de finish. Wie mee wil fietsen naar Groningen, kan het belangstellingsformulier invullen.
IMG 20180130 WA0013

Doorzoek de site