Ome Joop’s Tour verwelkomt kinderen uit Kalkar


De 69e editie van Ome Joop’s Tour volgt het spoor van Market Garden, dit jaar exact 75 jaar geleden. Op dinsdag 30 juli, de op een-na-laatste etappe, fietst het wielerpeloton naar Kalkar. De verbinding met het thema Market Garden krijgt een extra dimensie, Ome Joop’s Tour verwelkomt een achttal kinderen uit Kalkar. Zij zijn er bij vanaf de start op 21 juli. De ploeg is te herkennen aan een rood t-shirt met het wapen en logo van de stad Kalkar.
 
De deelname is mogelijk gemaakt door de stad Kalkar, Wunderland Kalkar en Messe Kalkar. De wielerkaravaan vertrekt op dinsdag 30 juli vanuit Sint Anthonis in Noord-Brabant en arriveert om circa 16.00 uur op de historische markt van Kalkar. Locoburgemeester Günter Pageler sluit aan vanaf de grens bij Siebengewald aan bij Ome Joop’s Tour, hij zal de deelnemers welkomen. De kinderen gaan aansluitend naar Kernie’s familiepark, waar hen een geweldige laatste avond wacht.
Pressefoto Ome Joops Tour 2019 vor dem Kalkarer Rathaus 2
De volgende ochtend klinkt om 09.30 uur het startschot voor de laatste etappe naar de spectaculaire finish in Sporthal Valkenhuizen.
 
Op de foto van links naar rechts de ploeg Kalkar voor het stadhuis: 
Peter Holderberg (begeleider van Team Kalkar), Günter Pageler (loco-burgemeester), Marcel Legerstee, Leon Westerhof (projectmanager Messe Kalkar), Han Groot Obbink (bedrijfsleider Wunderland Kalkar en Messe Kalkar) en de deelnemende kinderen.

Doorzoek de site