Uitleg Truien en Punten


De deelnemers van Ome Joop’s Tour kunnen net als bij de Tour de France truien winnen. Alleen gaat het tijdens Ome Joop's Tour niet om wie de snelste of de beste is. Tijdens Ome Joop's Tour zijn er punten te verdienen door netjes te fietsen, door elkaar te helpen, door sportief mee te doen met de recreatie activiteiten en op nog vele andere manieren. Elke ochtend is er een heuse ceremonie, die voor de thuisblijvers live te volgen is via Facebook en zal er een burgemeester of wethouder aanwezig zijn om de truien en bijbehorende medailles uit te reiken.

Welke truien zijn er te verdienen?
  • Gele trui: voor de deelnemer en deelneemster met de meeste punten van de dag.
  • Groene trui: voor de deelnemer en deelneemster die daarna de meeste punten van de dag heeft gehaald.
  • Bolletjestrui: is voor de deelnemer en deelneemster die het hardst is gestegen in het individuele klassement.
  • Kameleontrui: kan vele redenen hebben, voor de sportiefste deelnemer(ster), deelnemer(ster) met pech of een deelnemer(ster) die iets leuks, grappigs, liefs of moois heeft gedaan.

Dagelijks hangt bij de Evenementenbus van Ome Joop's Tour een tussenstand van zowel het individuele als het ploegenklassement en kunnen jullie kijken hoe jullie ervoor staan.
Naast de truien worden dagelijks nog vele mooie prijzen weggegeven uit de schatkist van Ome Joop. Dit kan zijn voor een goede mop tot het oplossen van een heuse breinbreker. Tijdens Ome Joop's Tour is het dagelijks een prijzencircus.
Aan het einde van Ome Joop's Tour is er een grote prijsuitreiking.
Een kleine greep uit de prijzenkast van Ome Joop's Tour:
Top 3 individueel en top 3 ploegenklassement, slimste ploeg, pechprijs, milieuprijs, veiligheidsprijs en nog vele andere prijzen.
Er zijn 1001 manieren om punten te verdienen tijdens de tour. Dit kan bijvoorbeeld door netjes te fietsen, door elkaar te helpen en door je sportief te gedragen. Hierover horen jullie op de verzameldag nog veel meer en kunnen jullie allemaal een plan gaan maken hoe jullie voor de prijzen en de daarbij behorende eeuwige roem willen gaan.
 

Doorzoek de site