Hoogeveen-Groningen


Vrijdag 27 juli gaat de karavaan van Ome joop’s Tour vanuit Hoogeveen naar Groningen. ‘Er gaat niets boven Groningen’ luidt al jarenlang de reclameslogan, maar de inwoners van Groningen, niet alleen de stad overigens, beleven barre tijden met de vele aardbevingen. Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen. De grote blikvanger is natuurlijk de Martinitoren, gelegen aan de van Monopoly ook bekende Groote Markt.
 
Groningen Martinitoren
Sporthal Kardinge
Op sportief gebied kennen we Groningen uiteraard van de plaatselijke voetbalclub, terwijl daarnaast de schaatsbaan ook jarenlang een begrip is geweest. Groningen kwam dit jaar ook in het nieuws met betrekking tot armoede. Arnhem en Groningen zijn na de Top 3 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) de steden in Nederland waar de armoede het grootst is. Het maakt het bezoek van Ome Joop’s Tour extra bijzonder, het zorgt voor verbinding. Het is overigens de eerste keer dat we provincie en de stad Groningen aandoen.
In Groningen hebben we een prachtige plaats om te overnachten: Sportcentrum Kardinge. Zaterdag 28 juli verplaatsen wij ons naar Loon op Zand om een dag later te mogen genieten van een welverdiende rustdag in De Efteling.

Wilt u etappesponsor worden van Hoogeveen-Groningen? Informeer dan naar de mogelijkheden op de pagina over sponsoring.
Groningen

Doorzoek de site