Visie en missie


Kinderen tussen de 9 en 12 jaar blij maken en een zorgenloze vakantie aanbieden is wat wij als stichting voor ogen hebben. In 2022 is door het stichtingbestuur besloten dat structuur van de tour welke door corona ingezet is voorgezet gaat worden voor de komende jaren. Dit houd concreet in dat we een meerdaagse tour organiseren een vertrekpunt in Gelderland.  Vanuit deze start-en finish locatie(s) zullen er dagtochten georganiseerd worden door Gelderland.

Wilt u meer informatie hebben over de Stichting Ome Joop's Tour? Neem dan contact op met secretariaat@omejoopstour.nl 

Voorzitter Marcel Legerstee op 20-04-2023

In het gedachtegoed van mijn vader, die na de oorlog zag dat de kinderen in Arnhem te kort werd gedaan, zet ik zijn werk voort. Met veel passie en gedrevenheid is dit inmiddels mijn levenswerk geworden en wordt ik blij als we weer van start gaan met de kinderen. Juist in deze tijd is de nood binnen sommige gezinnen zo groot dat de kinderen vergeten worden en soms niet meer kind kunnen zijn. We proberen kinderen die meegaan meegaan een vakantie te geven en daarnaast leren we ze dat je met respect en liefde met elkaar moet omgaan. In de huidige tijd waar polarisatie op de loer ligt is het belangrijk om het er met de kinderen over te hebben. Binnen Ome Joop's Tour is dus ook geen ruimte voor discriminatie en asociaal gedrag.

Uiteraard kan ik dit niet alleen en met een team gedreven vrijwilligers klaren we deze klus samen. Deze vrijwilligers moeten we als stichting ook niet vergeten, zij zijn vreselijk belangrijk voor onze stichting. Ik hoop dat ik dit nog vele jaren kan voortzetten in de nieuwe stijl die nu staat.

Doorzoek de site