Geitenkamp


De Geitenkamp is gebouwd op de stuwwallen van Arnhem die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. De Geitenkamp is een bijzondere wijk, omdat deze behoort tot de zeldzame voorbeelden van pittoreske stedenbouw in Nederland en is opgezet als tuindorp. Mede door deze opzet, de hoogteverschillen en bouwwijze van huizen en poortjes is de Geitenkamp onderscheidend ten opzichte van andere wijken in Arnhem.

De wijk werd vanwege de oorspronkelijk afgezonderde ligging ontworpen als een zelfstandig stadsdeel met een groot aantal eigen voorzieningen, zoals een marktplein (waar op zaterdag een kleine markt is), winkels, scholen en een kerk. De naam is ontleend aan de boerderij/uitspanning De Geitenkamp die destijds aan de Rosendaalseweg lag, vlak voor de toenmalige grens met de gemeente Rozendaal.

Voor meer informatie over de Geitenkamp: www.geitenkampnet.nl.
 
 
OmeJoopsTour 2017 Wielerploeg Geitenkamp
Geitenkamp 1
 

Geitenkamp 2016

De Geitenkamp sponsorde ook in 2016 een team in Ome Joop's Tour. Jasper Bouwman, Gerano Poot, Jeremy van den Heuvel, Devenier Isenia, Jayaro Wijman en Quinten Kroonenburg hielden de fietseer hoog. Sander de Vrught zorgde er als ploegleider voor dat alles op rolletjes liep.

Geitenkamp 2015

Desiree Koninck was in Ome Joop's Tour van 2015 leider van de wielerploeg die werd gesponsord door de Geitenkamp. De deelnemers: Djamila Jansen, Xavaria en Kaylee Burgers, Selina Gerrits, Sophie Barry en Lindsay Kranenbarg.