Stichting Jaimy van Boxel


Stichting Jaimy is opgericht, naar het overlijden van onze zoon *Jaimy, in de maand september van het jaar 2001. De stichting is volledig afhankelijk van giften en acties en draait zonder enige vorm van subsidie. Ons doel is ieder jaar €60.000 tot €80.000 bij elkaar te krijgen om zo aan de wensen van de ziekenhuizen te kunnen voldoen. Dit bedrag is ook echt nodig door de verhoogde slijtage i.v.m. reinigen van de materialen en helaas is er ook veel diefstal op de afdelingen.
 
Stichting Jaimy
Met onze stichting voor zien wij 1 groot oncologisch centrum namelijk het Prinses Maxima Centrum te Utrecht. Daarnaast voorzien wij 6 shared care ziekenhuizen en het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en dat omdat wij een Arnhemse stichting zijn. Ons doel is om de kinderen met kanker tijdens hun verblijf in het ziekenhuis zoveel als mogelijk gewoon kind te kunnen laten zijn. Dat is enorm breed waar heel aspecten inzitten. Natuurlijk zijn wij begonnen met speel en knutselmaterialen maar nu zitten we in de grotere projecten zoals een buitenspeeltuin, inrichten van speelkamers, inrichten en kindvriendelijk maken van radio therapie ruimtes enz. enz. Jaarlijks voorzien wij de ziekenhuizen ook van de schoencadeautjes voor Sinterklaas zodat deze kinderen meerdere keren hun schoentje kunnen zetten.

Toen onze *Jaimy in het Radboud verbleef viel hem op hoe weinig er was voor alle kinderen die daar verbleven. Daar liet hij al weten dat we daar iets aan moesten gaan doen als hij weer beter was. Helaas is dat niet gelukt maar wij vonden wel dat we zijn wens moesten uitvoeren en dat doen we nu dan ook al meer 17 jaar.

Erg blij zijn wij dus ook met het aanbod van Ome Joop’s Tour en zijn daar enorm trots op.

Hein van Boxel
 

Doorzoek de site