Malburgen


Malburgen 2019

Ploegleider: Tom van Balkum
1. Raphael Brienne 2. Leandro van de Rhee // 3. Rivalinio Maayen // 4. Younes Azarkan // 5. Carlos Burghout // 6. Floris van der Veer
Ploeg Malburgen

Malburgen 2018

Ploegleider: Marco Roelofs
1. Devan Sanders // 2. Bowen Sanders // 3. Pim Arnold // 4.Giovanni Lutgens // 5. Duncan Roelfsema // 6. Hans Gerrits
 
 
 
Malburgen 1
Malburgen, een tuindorp met veel groen. De geschiedenis van Malburgen gaat eeuwen terug. Een kaart uit 1856 toont een kerk en een kasteel (de Malenberg) met een paar huizen daaromheen. Het oude kerkdorpje, met kasteel, lag vermoedelijk in de buurt van de huidige Veerpolderstraat. Het duurde tot aan de twintigste eeuw voordat opnieuw sprake was van bewoning.  Vanwege gebrek aan bouwlocaties in de overige delen van de stad, zocht Arnhem de ruimte aan de zuidzijde van de Rijn.

De wijk Malburgen is voor de Tweede Wereldoorlog als tuindorp ontworpen door architect Grandpre Moliere. Malburgen zou de eerste en enige uitbreidingswijk van Arnhem worden aan de zuidzijde van de Rijn. Een tuindorp met veel groen, eengezinshuizen, beneden- en bovenwoningen.
 

Malburgen 2017

De rugnummers 1 tot en met 6 in Ome Joop's Tour van 2017 waren bestemd voor zes stoere knapen uit Malburgen: Leandro van der Rhee (1), Matthijs Snoek (2), Willem Lopes (3), Quinten Kroonenburg (4), Anchelo Agunbero (5) en Giovanny Lutgers (6). Zij fietsten onder begeleiding van Martin Coenraadts.
 
OmeJoopsTour 2017 Wielerploeg Malburgen
Malburgen
 

Malburgen 2016

Mark Leenders was in 2016 ploegleider van de ploeg Malburgen. Zijn team bestond uit Stefan van Lierop, Remundo van Maanen, Sen Pollema, Angelo Agunbero, Jordan Edwards en Romero Maas.
Malburgen OmeJoopsTour 2016
Malburgen OJT 2016

Malburgen 2015

Simone van Balkum was in Ome Joop's Tour van 2015 leider van de wielerploeg die werd gesponsord door Malburgen. De deelnemers: Jill Wouters, Quinty Cortvriend, Shirley Farrel, Joella van Lierop, Maureen de Wit en Serlina Hoere.
Malburgen OJT 2015
Malburgen OmeJoopsTour 2015

Doorzoek de site