TOUR COUNTDOWN
 • 00

  Dagen

 • :
 • 00

  Uren

 • :
 • 00

  Min

 • :
 • 00

  Sec

Recreatie

SPORT EN SPEL IN DE OME JOOP' TOUR

We zijn op dit moment volop bezig om naast het fietsen een leuk sportief recreatie programma te organiseren

PUNTEN KLASSEMENT

Niet iedereen kan winnen, maar dat betekent niet dat er echte verliezers zijn bij Ome Joop’s Tour. Iedereen krijgt een aandenken en natuurlijk een Tour-diploma. Dagelijks wordt de puntenkaart ingevuld. De truien worden iedere morgen vóór de start uitgereikt en er mag dan de hele dag in gefietst worden. Een eenmaal gewonnen trui mag je houden.Die prijsuitreiking is altijd heel officieel. Soms is er zelfs een burgemeester of wethouder bij.

De deelnemers rijden allemaal in een eigen ploeg; deze wielerploeg maakt onderweg reclame voor het bedrijf dat de tour financieel mogelijk maakt. Zonder geld begin je nu eenmaal niets. Het blijft een hele klus om zo’n 144 jongens en meisjes van eten, drinken en onderdak te voorzien. Dit jaar zullen 24 ploegen hun beste beentje voortzetten: want al gaat het om de pret, het is toch een hele eer om als ploeg het hoogste aantal punten te halen.

Die punten kunnen worden verdiend met sportief gedrag, verkeersdiscipline en deelname aan bepaalde sportactiviteiten zoals een tijdrit of een touwtrekwedstrijd. De winnaar van het dagklassement rijdt in een groene trui en de winnaar van het algemeen klassement in een gele trui. Wij hopen natuurlijk dat alle deelnemers hun beste beentje voortzetten, maar het gaat voornamelijk om de pret. Het rijden in een trui, geeft je natuurlijk wel een kick. 

Tijdens de Ome Joops Tour zijn er dagelijks punten te verdienen. Iedere deelnemer kan punten scoren, de behaalde punten worden bij gehouden op de persoonlijke puntenkaart.

Onderdelen
• Goed gedrag (dat wil zeggen kameraadschap),samenwerking

• Orde en netheid, samenwerken met ploegmaatjes

• Op tijd aanwezig zijn met je ploeg

• Sport en spel

• Andere kinderen helpen en nog véél meer.

Het puntenklassement bestaat in ieder geval uit vier deelklassementen, waarbij de jongens en de meisjes per klassement punten kunnen verdienen, persoonlijk of in ploegverband.

De truien worden iedere morgen voor de start uitgereikt en je mag er dan de hele dag in fietsen.

Maar welke truien zijn er nu allemaal te winnen?

Gele trui  Groene trui  Bolletjes trui  Regenboog trui voor de pechvogel van de dag

De klassementen worden dagelijks bij de Ome Joop Bus bekend gemaakt. Aan het einde van de Tour wordt er in ieder klassement een prijs uitgereikt. De deelnemer met het hoogste aantal punten, mag zich winnaar van Ome Joop’s Tour noemen!

Tourwinnaar
Je kunt de grote winnaar worden van de Ome Joop’s Tour 2016. Misschien komt jouw naam wel in die hele grote Ome Joop en Tante Iet wisselbeker te staan. Gaaf!

Fair Play Cup
Deze prijs is voor saamhorigheid in de Tour. Het is bestemd voor de beste wielerploeg die er niet alleen voor zichzelf was, maar ook voor anderen.

Milieuprijs
Deze prijs is voor de ploeg die dagelijks na het avondeten het meeste afval verzamelt en inlevert bij de vuilniswagen.